به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، «جواد مجابي» نويسنده و شاعر در بزرگداشت «حجت شكيبا» نگارگر تابلوي «كورش و بانو» گفت: استاد شكيبا از اندك نگارگراني است كه نگارههايش، درونمايهاي از زن، فرهنگ و هنر ايران باستان را در خود گنجاندهاند. وي كه عصر يكشنبه (4مرداد) در پايگاه پژوهشي هخامنشيان سخن ميگفت، با اشاره به زنان سردار ايراني افزود: شكوه، بزرگي، پاكدامني و قدرت زن ايراني يكي از نقاط توجه شكيبا در اين نگارههاست. حجت شكيبا در اين زمينه بيشتر نيز به زنان و پوششان در روزگار هخامنشي پرداخته است كه نگاره كوروش و بانو از نامدارترين اين نگارههاست. اين داستاننويس به ويژگيهاي كتاب شكيبا اشاره كرد و گفت: كتاب جديد نگارگريهاي حجت شكيبا «به كورش» نام دارد.
مجابي به تاثير آب و هواي سرزمينها در شيوه و سبك نگارگريهاي ملل گوناگون، اشاره كرد و افزود: اگر به نقاشيهايي كه در برخي كشورها همچون انگلستان و سوييس كشيده شده است، نگاه كنيم، با نگارههايي سرد و گرفته روبهرو ميشويم؛ اما سرزمين ايران كه سرشار از گرماي آفتاب و روشني خورشيد بوده، نگارگريها را جلا و روشني ويژهاي بخشيده است. رنگهايي كه در پرچم ملي ايران هم به روشني ديده ميشوند.
وي بر اينكه شيوه نگارگري شكيبا، شيوه غربي نيست تأكيد كرد و گفت: شيوه تركيببندي و رنگبندي آثار شكيبا، شيوه كمالالملك است كه ما آن را از غرب گرفتهايم؛ اما از آنجايي كه مضمون، فضا و روحيه عرفاني و ايراني در اين نگارهها جريان دارد، ما با نگارههايي ايراني روبهرو هستيم نه غربي. توران شهرياري، چكامهسراي زرتشتي، ديگر سخنران اين همايش بود. وي به باورهاي آيين مهر درباره رنگها اشاره كرد و افزود: رنگ سرخ در باور مهرپرستان، بسيار گرامي داشته ميشده است؛ چون هنگامي كه سپيدهدم و شامگاه كه نماد سياهي و سپيدي هستند در افق به هم ميرسند، فلق و شفق پديدار ميشوند كه سرخرنگ است. وي بهرهگيري از هفت گذرگاه آيين مهري در نگارههاي آن روزگار را چشمگير دانست و گفت: اين نگارهها در هنگامهاي، ارزش والايي مييابند و به عنوان نمادهاي ملي در پرچم ملي ما نمود پيدا ميكنند.
در پايان اين نشست، نشان جاودان هنر، به «حجت شكيبا»، نگارگر ايراني و نگارنده اثر پرآوازه «كورش و كاساندان» پيشكش شد. همچنين شاهنامهخواني و نقالی پر شور با اجراي بانو ساقي عقيلي (ايران گرد) پايان بخش بزرگداشت حجت شكيبا بهشمار ميرفت.
منبع:
No comments:
Post a Comment